Mietityttääkö lapsen tai nuoren median käyttö?

18.10.2021

Media on tiivis osa monen lapsen ja nuoren elämänpiiriä. Kotien mediakasvatus on tärkeässä roolissa lapsen ja nuoren monipuolisten mediataitojen, digihyvinvoinnin ja tasapainoisen media-arjen kehittymisessä.

Erilaiset mediaympäristöt liittyvät vahvasti lasten ja nuorten kaveri- ja vertaisuhteisiin, hyvinvointiin, oppimiseen ja vapaa-ajan viettoon. Digitaalinen media muodostaa yhden keskeisen kasvuympäristön, jossa myönteistä toimintaa tuetaan mediakasvatuksella.

Ruutujen lumo -uutiskirje on MLL:n mediakasvatuksen uutiskirje hyvinvoinnin teemoista digiarjessa vanhemmille, ammattikasvattajille ja nuorisotyöntekijöille.

Uutiskirjeissä käsitellään muun muassa, miten median käyttö vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin, aiheuttaako digi huolta, kiukkua tai kahnausta sekä miten itse voi toteuttaa mediakasvatusta.

Uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi, jossa jaetaan artikkeleita, asiantuntijavideoita sekä vinkkejä ja hyviä käytäntöjä tasapainoiseen digiarkeen. Jo ilmestyneisiin uutiskirjeisiin pääset tutustumaan täältä.

Jos haluat lukea lisää digiajan hyvinvoinnista ja muista mediakasvatuksen aiheista, MLL:n sivuilta löydät kattavasti materiaalia aiheesta.  Pääset tutustumaan materiaaliin täältä.