Pian leikitään Pikku Kakkosta Savonlinnassa ja Mikkelissä!

25.6.2024

Supersuosittu Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertue kuljettaa jälleen lastenkulttuuria ja iloista festaritunnelmaa eri puolille Suomea. Nalle, Leikki-Heikki ja kumppanit kutsuvat kaikki lapset ja perheet laulamaan ja leikkimään yhdessä. Iloiset kesätapahtumat järjestetään yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

Kahtena edellisenä kesänä kymmeniätuhansia lapsia ja lapsenmielisiä yhteen kerännyt Leikitään Pikku Kakkosta -kiertue nähdään tänä vuonna kesä–heinäkuun vaihteessa Savonlinnassa, Mikkelissä, Sotkamossa, Suomussalmella, Pietarsaaressa ja Seinäjoella.

“Meille on tärkeää tuoda lastenkulttuuria sinne missä sitä tuotetaan vähemmän. Tästä syystä kierrämme isoimpien kaupunkien ulkopuolella. Monelle lapselle Leikitään Pikku Kakkosta -tapahtumat tarjoavat ensikosketuksen live-esityksiin ja festaritunnelmaan. Jos sytytämme lapsissa pienenkin kipinän ilmaista itseään, olemme onnistuneet”, sanoo kiertueen tuottaja Jyrki Laaksonen.

Kesäkiertueella lauluun ja leikkiin kutsutaan aivan jokainen lapsi ja perhe. Hyvän mielen tapahtumiin on vapaa pääsy, ja niissä kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen ilmapiiriin ja siihen, että jokainen voi kokea olonsa tervetulleeksi.

“Meille on tärkeää, että tapahtuma on kaikille turvallinen, jolloin lapset ja perheet voivat keskittyä nauttimaan leikistä ja yhdessäolosta. Haluamme tuoda perheille ainutlaatuisia, iloisia hetkiä ja erityisesti kokemuksen yhteisöllisyydestä. Jokainen osallistuja on arvokas ja tervetullut mukaan juuri omana itsenään”, muistuttaa Laaksonen.

Leikitään Pikku Kakkosta -kiertuetta tehdään nyt kolmatta kesää. Alusta asti tapahtumia on toteutettu yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Kolmituntisen tapahtuman aikana nähdään elämyksellinen Leikitään Pikku Kakkosta -konsertti. Konsertin lisäksi paikallisyhdistykset ja kumppanit järjestävät tapahtumissa monenlaista kivaa tekemistä ja elämystä osallistujille. Savonlinnassa Kyrönniemen urheilukentällä tarjolla onkin mm. tutustumista saimaannorpan elämään  sekä pomppulinnoja, Mikkelin Tykkipuistossa puolestaan pääsee rapsuttelemaan kaverikoiria ja tutustumaan alueen moniin erilaisiin liikunta-aktiviteetteihin. Molemmilla paikkakunnilla on myös MLL:n pop-up-perhekahvila, joissa voi käydä hengähtämässä tapahtuman aikana.

”Olemme jälleen todella innoissamme siitä, että pääsemme toteuttamaan tänäkin kesänä upeaa tapahtumaa yhdessä Pikku Kakkosen kanssa. Erityiskiitos menee huikeille vapaaehtoisillemme, jotka ovat hoitaneet paikallisten tapahtumien järjestelyjä vapaaehtoistoimintana tunteja säästämättä”, iloitsee perhekeskustoiminnan vastuukoordinaattori Karoliina Vallipuro Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiristä.

Tapahtumien aikana nähtävät Leikitään Pikku Kakkosta -konsertit taltioidaan ja ne nähdään Pikku Kakkosessa ja Yle Areenassa elokuusta 2024 alkaen. Tarkemmat tiedot konserteista löytyvät Pikku Kakkosen verkkosivuilta.