Uusi blogi kirjoitus

2.1.2023

Arjen murusia on MLL:n Järvi-Suomen piirin blogi, jossa pääset kurkistamaan arkeen ja juhlaan, elämänmakuiseen vapaaehtoistyöhön sekä ihan tavalliseen perhe-elämään ylä- ja alamäkineen! Kirjoittajina on piirin työntekijöitä, vapaaehtoisia ja ihanan värikäs joukko MLL:n ystäviä.

Joulukuun blogitekstissä ääneen pääsee 14-vuotias Anni, joka käsittelee monelle arkaa aihetta monitasoisesti. Asiasisällön rivien välistä löytyy henkilökohtainen kokemus kiusatuksi tulemisesta. Annin kirjoitus kuvaa tämän päivän nuorten haastavaa tilannetta, jossa tilanteita joutua kiusatuksi on aiempaa enemmän. Onneksi myös apua on tarvittaessa saatavilla.

MLL:n Järvi-Suomen piirin Selviydytään kiusaamisesta -toiminta järjestää Selviytyjät-vertaisryhmiä kiusaamista kokeneille, noin 12–21-vuotiaille nuorille. Ryhmässä nuoret pääsevät yhdessä työntekijän ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa käsittelemään kiusaamiskokemustaan turvallisessa, suljetussa vertaisryhmässä. Ryhmän tavoite on vahvistaa nuorissa sitä, mitä kiusatuksi joutuminen on heikentänyt, kuten minäkuvaa, itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja.

Seuraavat Selviytyjät-ryhmät starttaavat keväällä 2023. Mukaan vertaisryhmiin pääsee ottamalla yhteyttä Selviydytään kiusaamisesta-toiminnan työntekijöihin. Lisätietoja ryhmistä saat MLL Järvi-Suomen piirin nettisivuilta.