Ystäväksi maahanmuuttaja äidille

Maahanmuuttaja äidin ystävänä saat mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen ja hänen kulttuuriinsa. Ystäväparina voitte tehdä tavallisia asioita, kuten lähteä kävelylle, käydä kahvilassa, lasten kanssa leikkipuistossa tai kokata ruokaa yhdessä.  Tapaamisia on pari kertaa kuukaudessa tai sinun elämäntilanteesi mukaan. Perhekummisuhde solmitaan tavallisesti vuodeksi kerrallaan.

Vapaaehtoiset ovat tavallisia luotettavia, suomea puhuvia naisia, jotka haluavat antaa aikaansa maahan muuttaneelle naiselle. Voit lähteä vapaaehtoiseksi eri elämäntilanteissa ja lapset ovat tervetulleita mukaan.

Vapaaehtoisena saat koulutuksen tehtävässä toimimiseen ennen aloitusta. Järjestämme koulutuksia kaksi kertaa vuodessa, jonka lisäksi perehdytämme toimintaan tarvittaessa ympäri vuoden. Tukihenkilötoiminnan koordinaattori myös auttaa ja tukee sinua aina tarvittaessa. Järjestämme myös lisäkoulutuksia, virkistyksiä ja vertaistapaamisia vapaaehtoisillemme sekä sinulle korvataan vapaaehtoistoiminnasta aiheutuneita kuluja.

Saat ystävänä toimimisesta merkityksellisiä hetkiä arkeesi, iloa ja hyvää mieltä. Vapaaehtoisena edistät maahanmuuttajaäidin kototutumista ja autat ennaltaehkäisemään yksinäisyyttä sekä saat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.